Sat. Jan 28th, 2023
Peter Schell Krankheit
Peter Schell Krankheit

Peter Schell Krankheit | Schell studerade vid konservatoriet i Bern från 1978 till 1981. Efter examen arbetade han i sju år på flera DDR-teatrar, inklusive Städtischen Bühne Quedlinburg, Theater Karl-Marx-Stadt (Chemnitz) och Bergtheater Thale.

Sedan flyttade han till Västtyskland, där han uppträdde från 1987 till 1991 på Städtischen Bühnen Nürnberg och från 1991 till 1994 på Theater Nordhausen.

Christiane Brammer, Ursula Cantieni, Wolfgang Hepp och Peter Schell (2009). Schell har varit med i filmer och tv-program som frilansande skådespelare sedan 1980-talet. Han var välkänd för sin roll som Karl Faller i SWR-Fernsehserie Die Fallers – Die SWR Schwarzwaldserie, som han spelade från 1994 till sin död.

Andra framträdanden framför kameran inkluderar Die Wache, Der Serienkiller, Der Traum von der Freiheit, Unser Charly, Dr. Monika Lindt, och Hej där, farbror Doc!

Peter Schell var medlem i den första timmen Fallers-Cast. Redan i det första avsnittet av SWR Schwarzwaldseries, som sändes den 25 september 1994, spelade den unge schweizaren – då fortfarande på Lukas Amanns sida som farfar Wilhelm Faller – den gåtfulla, ibland koleriske, men alltid förtjusande Jungbauer Karl Faller, som ärvde malerischen Schwarzwaldhof av sin far Hermann (Wolfgang Hepp) och tog därmed ett stort ansvar.

Peter Schell engagerade sig fullt ut i rollen som Karl. Detta utvecklades till en punkt där han placerade sig på “Original-Fallerhof” för att lära sig och känna vad det innebär att vara en Schwarzwaldbauer. Schell sa om sin roll: “Naturligtvis har karaktären Karl växt på mig; annars skulle jag inte kunna spela honom på ett kvartssekel.

Kanske är han lite för granulär ibland, särskilt när det kommer till hans far eller bror. Men det är hans kvickhet och torra humor som jag tycker är så tilltalande. Jag tycker särskilt mycket om berättelser där detta blir verklighet.” Peter Schell är 64 år gammal.

Karl Faller kommer att fortsätta vara tv-tittare. Han kommer att fortsätta att synas i serien under nästa år. SWR-Folgen, som tidigare vänts, är orsaken till detta. På sin hemsida skriver SWR om den bortgångne skådespelaren, “Peter Schell spelade rollen som Karl med stort engagemang.”

Detta utvecklades till en punkt där han placerade sig på “Original-Fallerhof” för att lära sig och känna vad det innebär att vara en svartskogsbyggare. “Schell själv kände sig bekväm i sin roll:” Naturligtvis har Karls gestalt. växt i mitt hjärta; annars kunde jag inte spela honom på ett kvartssekel.”

Kanske är han lite för tillitsfull ibland, särskilt när det kommer till sin far eller bror. Men det är hans kvickhet och torra humor som jag tycker är så tilltalande. “Jag tycker särskilt mycket om berättelser där detta kommer till stånd”, säger tv-stjärnan i en intervju med SWR.

Hans fans sörjer också förlusten av skådespelaren: “Du wasst einzigartig und wirst immer in Erinnerung bleiben”, sa en användare på Instagram. Det är fortfarande okänt vilken sjukdom han lider av. Fredagen den 23 juli meddelades också att underhållaren och talkshowvärden Alfred Biolek hade avlidit.

Peter Schell Krankheit
Peter Schell Krankheit

By Jackson