Nina Proll Kinder

Nina Proll Kinder
Nina Proll Kinder

Nina Proll Kinder | är en välkänd österrikisk skådespelerska. Sedan 1995 har hon medverkat i över 50 filmer och tv-serier. Hon spelade i september, som hade premiär i Un Certain Regard-delen av filmfestivalen i Cannes 2003.

Hon fick Marcello Mastroianni Award vid Venedigs internationella filmfestival 1999. 2007 slutade Proll femma i den tredje säsongen av den österrikiska tv-danstävlingen Dancing Stars.

I teorin, ja, men min man har varken tid eller utrymme, och ett obemärkt sidosteg är inte möjligt när man är känd. Det kommer alltid till ett slut.

Dessutom har jag inte haft några erbjudanden, vilket är olyckligt. Så är inte fallet med Gregor, eftersom kvinnliga fans är mycket mer våldsamma och upprörda.

Till sin tur tar de med sig allt bravt. Vi bor framför allt i Tirol, men jag har också ett boende i Wien.

Vi finns alltid där jobben finns: i Tirol på vintern och på sommaren. När jag och Gregor är på jobbet dyker vår Au-Pair-Mädchen eller min mamma upp.

Nina Proll förknippar fortfarande Waldviertel med många glada minnen. Den mest inflytelserika personen i hennes liv var hennes mormor, som hon kallade “min referensperson”. Hon minns ofta känslan av frihet.

“Dorjugend kom alltid på eftermiddagen, och han var alltid på fotbollsplanen.” I Wien måste man alltid vara medveten om var man är och vart man är på väg för att åstadkomma något. “Du kan inte bara gå därifrån, du sitter fast på gatan.”

Nina Proll: Jag har redan sett att unga kvinnor på en tysk flygplats ville ha min autograf för första gången. Detta gör mig väldigt glad.

Vidare får jag intrycket att det sedan serien har kommit fler manus och erbjudanden från Tyskland som inte skulle ha kommit tidigare. I alla fall har serien påverkat mitt yrkesliv på något sätt.

Nina Proll Kinder
Nina Proll Kinder