Anne Bennent Kinder

Anne Bennent Kinder
Anne Bennent Kinder

Anne Bennent Kinder | äldre syster till David Bennent, är dotter till en tysk skådespelare, Heinz Bennent, och en schweizisk dansare, Paulette Renou (även känd som Diane Mansart). Hon är född i Tyskland och uppvuxen i Schweiz.

Hon håller på att bli flerspråkig (franska, tyska, engelska och italienska) och hon växer snabbt. Anne Bennent hade sin skådespelardebut i tv-dramat Hans W. Geißendörfer Föräldrarna 1973, när hon var nio år gammal. Det var första gången hela familjen Bennent dök upp på skärmen tillsammans.

Senare framträdde medlemmarna i artistfamiljen oftare på scen och framför kameran tillsammans. 1977 gjorde hon sin scendebut på Berlin Schiller Theatre i Tschechows Der Kirschgarten.

1978 dök hon upp som den 15-åriga Lissa i Derrick (4:e säsongen, avsnitt 3), när hon presenterades för Lissas pappa, Heinz Bennent. Hon gjorde sin filmdebut 1980 som titelrollen i Walerian Borowczyks Wedekind-anpassning Lulu, Fader Bennent gav henne rollen som Dr Schön. Hon var då 16 år gammal.

Från 1981 till 1982 studerade hon teater vid Conservatoire de musique de Genève, där hon studerade i Schauspielklasse av Claude Stralz. Efter det studerade hon skådespeleri vid École du Théâtre des Amandiers i Nanterre under ledning av Patrice Chéreau fram till 1984, under vilken tid hon tillbringade tre månader på Eugene O’Neill Theatre Center i Waterford, Connecticut, USA.

Anne Bennent Kinder
Anne Bennent Kinder

Hon arbetade som bosatt skådespelerska på Münchner Residenztheater från 1984 till 1986. Efter detta var en föreställning på Staatstheater Stuttgart under ledning av Ivan Nagel 1986.

Hon samarbetade med regissörer som Bob Wilson, Niels-Peter Rudolph och Axel Manthey medan hon var där, och hon tilldelades O.E. Hasse Award för bästa unga skådespelerska 1986 för hennes insats i filmen. Under denna period medverkade hon i ett antal spännande produktioner i regi av Thomas Langhoff, vilket gjorde publiken uppmärksam på henne. Från 1990 till 2003 uppträdde hon regelbundet på Wiener Burgtheater.

Ferner har Bennent-framträdanden på Salzburger Festspiele, Hamburger Schauspielhaus och Théâtre des Bouffes du Nord i Paris, allt under ledning av bland annat Peter Brook.

Anne Bennent debuterade som sångerska i franska chansons 1989 med albumet Liederabend Pour Maman, som släpptes i bland annat Tyskland, Österrike, Schweiz och Frankrike.

Dessutom var hennes mamma där på scenen under dessa föreställningar fram till hennes död i slutet av 2010 (se nedan). Darüber hinaus har också Bruder David Bennent en artist, och de två har samarbetat vid flera tillfällen både i film och på scenen. De dök upp tillsammans vid premiären av George Taboris Fegefeuer på Wien Akademietheater 1999, enligt arkivuppgifter.

Anne Bennent bor med den blinde akustiske gitarristen Otto Lechner i Niederösterreichischen Gars am Kamp[6] och samarbetar med honom i ett antal litterärt-musikaliska produktioner. Deras son (född 2004) är deras enda barn tillsammans. Hon har en annan son, Jewgenij Sitochin, som föddes 1999 som ett resultat av ett tidigare förhållande med honom.

De och deras Patchwork-familj uppträder på ett utöver det vanliga och ändå enkelt sätt. Detta gör henne otroligt sympatisk. Dess ton ändras från orolig till skräckslagen schlagartig, och sedan tillbaka till en munter klagan.

Felix Lechner, Otto Lechners son, får undervisning i hemmet. “I klassrummet är eleverna främst bekymrade över betyg. Som ett resultat överensstämmer det med den naturliga inlärningsprocess som är inneboende i varje människa.”

“Wenn man etwas anderes wants, muss man sich in manchen Fällen sehr einig sein.” Anton, vars far är den ryske skådespelaren och regissören Jewgenij Sitochin, skickas till skolan som ett resultat av denna omständighet.

Efter sin examen från Volksschule der Wiener Sängerknaben studerade Anton på en musikgymnasium i Langenlois, och han kommer att flytta till Wien i höst för att bo hos sin far och gå på ett musikgymnasium.

Anne Bennent Kinder
Anne Bennent Kinder